Over ons

Welkom op de website van het Kennisinstituut voor en door de ACDiG. De Stichting KennisNetwerk Afrikaanse-Caribische Diaspora Gemeenschap ook wel KN-ACDiG in het kort genoemd, is in 2022 formeel opgericht. Hier gaan wij werken aan de identiteitsversterking, het vergroten van de zichtbaarheid en het kennismanagement (advies tot monitoring) van de gemeenschap. Daarnaast ontwikkelen we innovatieve en transformationele oplossingen voor verschillende kwesties. Laten we ons in het kort voorstellen door middel van een aantal vragen.

Wat is ACDiG?

Dit zijn alle mensen uit de Afrikaanse-Caribische Diaspora gemeenschap. In het kort ACDiG.

Waarom?

Vele onderzoeken tonen aan dat de ACDiG hedendaags getroffen worden door de nalatenschap van het koloniaal en slavernijverleden binnen verschillende leefgebieden. Van sociaal tot economisch vlak.  De Verenigde Naties en het Internationaal Decennium voor Mensen van Afrikaanse afkomst hebben alle lidstaten verzocht actie te ondernemen om meervoudig racisme (Afrofobie) grondig aan te pakken. Iedereen in Nederland moet op gelijke en menswaardige voet volledig kunnen beschikken over het genot van alle rechten en fundamentele vrijheden van de mens zoals erkend in alle toepasselijke internationale verdragen. Als ACDiG kennisinstituut willen wij hieraan bijdragen vanuit de gemeenschap, waarbij expertise komt vanuit de Civil Society en het wetenschappelijk veld. Een centrale plek waar alle kennis en data voor en door de ACDiG is en de zelfbeschikking, koers en regie bepaald wordt door deze partijen Kortom, hiermee laten wij zien welke stappen ondernomen moeten worden om volwaardige emancipatie tot stand te brengen. Een duurzame toekomst voor alle huidige en komende generaties!

Wil je weten wat onze visie, missie, strategie en doelstellingen zijn, lees verder door op onderstaande onderdelen te klikken.

Wat kan je van ons verwachten?

De komende tijd gaat onze aandacht uit naar de Commissie Erkenning, Rechtvaardigheid & Ontwikkeling. Er wordt te allen tijde gewerkt aan Mobilisatie, Netwerkbeheer, Capaciteitsversterking, Beleid, Planning en Monitoring. Klik hier voor meer informatie:

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij bieden kennis en data op het gebied van de ACDiG, afhankelijk van de vraag en vorm (vraagbaak, advies,  consulting, lezing etc.), kunnen wij een passend aanbod doen. Vul het contactformulier in en wij komen bij je terug. 

KN-ACDiG verzamelt, verwerkt, onderzoekt en deelt wetenschappelijke data ter verdere vergroting van de ontwikkeling en de zichtbaarheid en expertise van de Afrikaanse Caribische Diaspora Gemeenschap (ACDiG). Wij monitoren, evalueren, publiceren niet alleen wetenschappelijke kennis maar toetsen en hervormen beleid n.a.v. (inter)nationale actieplannen, wetten, verdragen en resoluties. Zo kan er tijdig bijgestuurd worden. Wij ondersteunen en adviseren publieke, private en particuliere sectoren op zowel nationaal als internationaal gebied. Met dit perspectief dragen wij ook bij aan de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, hiervan hebben wij enkele uitgelicht. Wilt u weten welke? Lees hier verder voor ‘Strategie’
Ga naar de inhoud